štvrtok 21. augusta 2014

Letná termika...


 
...je 21. augusta 2014 a malo by leto vrcholiť. ALE , tohtoročný spôsob leta je troch iný ako v predošlých rokoch, takže termiku a svah lietam akosi menej. Moje tri modely  mám furt "RTF" :-) baterky stále nabité a "letisko" na Horičke pár krokov za domom... Hoci prší  každý deň a občas  po daždi naskáču "kumule",  tak ako dnes, stačí pohľad z okna, prípadne telefonát k Igorovi alebo k Jarkovi a ide sa na to:
Spoločne  na naše letisko v Tomčanoch, ale častejšie sám  na Horičku.

  •  Moje letisko Horička, je vlastne pole otvorené na východ, s výborným prístupom, pár metrov za obytnou zónou mesta Martin, teraz tam bolo obilie, často repka (olejová)...
  • Pri lietaní v termike si nosím skladaciu stoličku, telemetria  vo vetroni  mi predĺžila lety na výdrž bateriek, dávam maximálne  tri polhodinové lety, (potom bolí krk....)
  • V prestávkach sa nenudím, ladím telemtriu, kochám sa panorámou Veľkej a Malej Fatry.
  • Horička je  vlastne na konci letiska v Tomčanoch a PÁN "lomcovák" už napísal: na nejkrásnějším letišti, které jsem zatím viděl-v Martině. Ty kopce kolem, ten vzduch po dešti, petstojednotka, boží…Lietam zásadne bez "501-ky" (smajlík)  ale ty kopce kolem, ten vzduch po dešti, bol  DNES fantastický!!!


Žiadne komentáre: