streda 16. novembra 2022

Kto dnes letel?

 Z nemecky  hovoriacich krajinách/asi 10x viac ako ČS , si modelári uverejňujú taký letový denníček na modelárskom DF-ku  Pridávajú denne svoje/vydarené fotografie. Nezabúdajme, že majú niekoľko stoviek legálnych modelárskych letísk/ aj v horách.  Modelári, majitelia vlastných pozemkov, občas dovoľujú lietať  na "zelenej lúke" aj registrovaným modelárom  mimo klubov/ viac,vpravo aktuálne PEL MEL.

 

ALE modelárske lietanie  v Nemecku je prísne regulované a organizované  najmä v kluboch. Lietanie na divoko, nie je prakticky možné/neoplatí sa. Zodpovední občania dbajú o "košér" RC lietanie.-)

  • Taký foto-pamätník máme aj u nás v Lietanie v Martine.../vpravo aktuálne PEL MEL. (Po prihlásení môžete pridávať   aj svoje foto)
  • Modelárske zväzy v Nemecku uverejnili databázu legálnych letísk. Funguje ako mapa odkazov so svojim prevádzkovateľom/klubom
  • Viem, že Thomas/kamarát nášho Dušana  v Nemecku dochádza za lietaním 100 km
  • Píter pôvodom   modelársky podnikateľ v Martine prevádzkuje Modelcity.eu v ČR. Videl som, lieta tam viac nemecky hovoriacich modelárov, ako ČS modelárov...samý tryskáč a monster karavan.-(
  • A na Slovensku? V súčasnosti/november 2022, z pohľadu EÚ lietame  modelári/dronisti + plošníky ilegálne/s tichým súhlasom DÚ SR. Dokedy? Do prvej mimoriadnej  udalosti/stačí málo, publikovanie v médiách.


Žiadne komentáre: