pondelok 22. januára 2024

Zimná liga hádzadiel 2024

 Nádherná modelárska akcia v Tomčanoch  pri Martine.

Zakladám fotoalbum, v ktorom budú pribúdať fotografie s komentárom/ak chcete vidieť, vedieť viac, sledujte, komentujte...

Daždivé počasie 10 marca 2024, zimná liga pokračuje.

 



 Fotografie z prvého kola....


 Palo robí v martinskom modelárstve záslužné činy: V zime udržuje modelárov v aktivite, v lete ich svojimi RESkami motivuje v súťažení. Jeho súťažné modely, hádzadlá/aj halové, B-čka/F1B a RESká/F3L sú vrcholom v súťažnom modelárstve.


 Až pri prehliadaní albumu som si všimol, že medzi najmladším a najstarším modelárom na letisku je vekový rozdiel 80 rokov! Ja si pamätám 50 rokov modelárstva v Tomčanoch...možno sa o +50 rokov už nebude smieť lietať s modelom.

Na naše nádherné letisko s neskutočnou scenériou prichádzajú modelári často okrem lietania sa aj porozprávať. Ivan s Igorom si mali čo povedať...Ivan je čerstvý Majster sveta v kategórii F1D a výrobcom unikátnych kompozitových trubiek pre modelárov 

Modelárstvo a lietanie ako relax. Takto to má Peter.  Úspešný lekár, chirurg/ prednosta kliniky,učiteľ...je príjemným spoločníkom do každého počasia.-)

Víťazi sú často skromný...nenápadne idú za svojim/víťazstvom.

Nie je bežné aby sa synovia vrátili ku modelárstvu po mnohých rokoch...Karol lietal v šlapajach otca. Karol/otec, bývalý pilot je autorom ikonického  československého RC modelu z titulku Modeláře ...model som mal na kniploch, dodnes si pamätám výborné letové vlastnosti modelu na svahu.

Pripravený na let: Reskári Jula spoznali...známi výrobca modelov/RES si prišiel zalietať ku nám aj s hádzadlom. Hodnú chvílu sme sa o RESkách bavili...máme spoločný pohľad na kategórie F3L a F5L, zhodli sme sa, že zázračné modely neexistujú/víťazné, čo lietajú samé. Len vytrvalý tréning je zárukou úspešného modelu.

Otcovia detí púšťajúcich hádzadieká ...záslužná činnosť viesť deti k modelárstvu. Bohužiaľ terajších otcov nepoteším, naše deti vedia RC modely riadiť, ale už akosi...nemajú čas.


Žiadne komentáre: