sobota 2. januára 2016

PEL MEL 12/2015

Archív informácií z rubriky za december  2015

NOVÉ, odpovedám na komentár.


Vážený pán: Attila Csontos, člen Rady leteckých modelárov ZMoS
  • Vážim si každý príspevok,  najmä funkcionárov ZMOSu, čo seriózne informujú svojich členov  a majú záujem o transparentnú a serióznu prácu v organizácii. 
  • Nezávidím funkcionárom ZMOSu ich súčasnú prácu. Zo zápisníc som pochopil, že gen. sekretár Zväzu poriadne skomplikoval finančnú situáciu organizácie a okrem normálnej agendy musí Zväz riešiť krízovú situáciu vo finančnej oblasti. Bohužiaľ sa to odzrkadľuje na  činnosti celej organizácie. Doterajšia nečinnosť v zásadných úlohách ,- organizácia zlyhala ( informovanie členov, transparentnosť hospodárenia, „Rozhodnutie č.1/2015 ") , bola určite podnetom na vznik  SMOZu.
  • Dopočujem nepodceňovať funkcionárov, “nového Zväzu“!
Práca s mládežou:
  •  Pán  Csontos,  práca s „mládežou“ mi nie je cudzia... Pôsobil som ako profesionálny vedúci krúžkov, štyri krát týždenne som viedol modelárske krúžky. Momentálne  učím  15 detí v staršom školskom veku „modelárčiť“,  každý rok na jar staviame plastové hádzadlo a loď, lietame na modelárskom  RC simulátore. (bude príspevoktu na webe)
  • Prácu s mládežou si viem prestaviť ináč, ako to presadzuje ZMOS ( podpora detí na súťažiach...) Napríklad  materiálnym podporovaním Klubov, ktoré majú  modelársku mládež. Dotovaním RC stavebníc, tak ako to priatelia v Česku robia s RC Vosou. Jednu stavebnicu sme  s mojimi kamarátmi získali od výrobcu, otestovali, UPRAVILI a nemá chybu.  (bude príspevok tu na webe)  Takže žiadne prázdne reči  z mojej strany, ALE úprimný záujem to skúsiť, ako sa to dá urobiť.
Vojto Stupák

#Máme dva Zväzy modelárov 1 a 2...ktorý je "pravý"?
#Komplet VOSA..."ZMOS-áci", aj tak sa dá s mládežou!
#Lietanie na Štefana...na Slovensku
#Vianočné lietanie...v Španielsku.
#Pán farár z Liptova ...dostal na Vianoce dar, vlastný život.
#Dronista profesionál, mal z pekla šťastie...
#Dnes je 19.XII.2015 ... štyri mesiace od rozhodnutia.
#Tesco DRONY ,neporadil som...viac TU
#Malé drony sa už v USA povinne registrujú!
#WAG vyhral Donatas...jeho higlighst z Dubai
#World AIR GAMES...viete, že tam majú zastúpenie aj Slováci:-)

1 komentár:

Attila povedal(a)...

K prvej odrážke - je to to isté ako by som sa vás opýtal "Ktorá nadácia na podporu chorých detí na Slovensku je tá pravá ?". Kedže zákon nezakazuje vytváranie občianskych združení, vaša poznámka je bezpredmetná. Odporúčam Vám prečítať si dokumenti organizácie FAI, a tam zistíte, ktorá má mandát na vydávanie licencií FAI.
K druhej odrážke - kto sú to ZMoS-áci ? Nie sú to všetci členovia Zväzu modelárov Slovenska ? Takže ste to aj vy :-) Verím, že vyviniete aktivitu a naštartujete taký proces, ktorý umožní modelárskym klubom obstarať napr. takéto stavebnice.