sobota 4. januára 2014

Modelárske počasie.

Trojkrálové počasie...
 Je január a u nás vládne modelárske počasie, je  relatívne  teplo (+7C), bezvetrie a bez snehu. Dnes som odmontoval lyže z modelu a pridal sa ku chalanom na víkendové lietanie.
Ráno pod Chlebom na "3 Králov"



Ale na horách vládne teraz  INVERZIASEM si chodím  pravidelne "dobíjať baterky"... bol som minulý víkend:-)






 A  na (modelárske) počasie, ktoré sledujem na webe pridávam zopár odkazov.


V internetovom prehliadači mám  záložku s "Počasie" z ktorej pravidelne sledujem:
  • Denne  WeatherSpark, k,de mám nastavené  3 mestá , v ktorých sem tam prebývam:-)Martin, Nitra,Split ). Archív dát  100%, predpoveď opatrná, trochu uberajú...
  • Nórska  meteo-stránka YR.no. Mne vychádza najlepšie zo všetkých metostránok, ktoré sú na Internete.(aj Slovenských...). Prehľadná a PRESNÁ predpoveď, dá sa nastaviť požadovaný súbor dát, pamätá si posledné miesta, ponúka web kamery v bližšom okolí. V našom regióne málo známa, používajú rybári  na severe Európy.
  • METEOBLUE: Graficky veľmi prívetivo spracovaná stránka a čo je dôležité, denná predpoveď je presná, teplotou a vetrom spolahlivá. Uvádzam ju aj na svojej podstránke "POČASIE" má voľne prístupný script na publikovanie.
  •  Najzaujímavejšie sú Radarové Mapy na stránke Meteoblue. Dokonalá animácia počasia: Dá sa nastaviť interval, teplota, vietor! Najdôležitejšie je že funguje na +3 dni, na prvý den 100%,  na ďalšie dni presnosť postačuje...

Žiadne komentáre: