štvrtok 12. septembra 2019

Plavecký krúžok Vrútky 2019...

...sezóna na kúpalisku pomaly končí. Bola jedna z najdlhších v histórii verejného plávania, od začiatku júna do polovici septembra. Plaváreň sa stala mojim pravidelným relaxom, naplával som 70 km :-)...paráda. Ako píšem vo foto galérii, plaváreň  má skoro 90 ročnú tradíciu,  ALE bez nenápadných ľudí v pozadí by to celé nefungovalo...sú to to ľudia, čo prežili celý svoj aktívny život vo "vode". Za mlada ako vodný pólisti, teraz ako tréneri a  rekreačný plavci. Čo na fotografiách nie je vidieť, funguje perfektná organizácia...pre verejnosť dokonalý servis (bufet, čisté šatne a toalety, nádherná voda perfektný trávnik a kulisa Malej a Veľkej Fatry.)
11. septembera 2019,  v pod večer pred západom Slnka...sezóna končí. V bazéne je ešte rušno, žiaci trénujú, juniori dávajú futbálek a my seniori na lavičkách (lekár, scénograf, učiteľ:-), máme od plávané a už len tak tárame a velebíme pani  Dr. Alicu Masarikovú (dcéru prezidenta T.G. Masarika), zakladateľku kúpaliska. Ja som odskočil na jedno selfíí do nášho pamätníčka.


Tréneri dobrovoľníci sú motorom celého vodného póla a kúpaliska  vo Vrútkach...nenápadnou "dušou" kúpaliska, je   pravidelný účastník nášho plávania (žije vodou a kúpaliskom,povolaním lekár ) a celá partia "starých pánov" bez ktorých by to dodnes nefungovalo. tak ako to bolo v celej histórii kúpaliska...jedinečným je vykurovanie vody. : Na noc sa  CELÝ bazén zakrýva termo fóliou, a vďaka sponzorom sa v prípade potreby voda vyhrieva solárnym ohrevom a kúrením plynom na príjemných 25 Celziov! 




Žiadne komentáre: