pondelok 3. októbra 2022

Babie leto #1/2022 ...

 

Predpoveď...BL/2022.-(

...vyzerá to tak, že bude na konci týždňa, výrazne sa ochladilo a stále prší. Už sa teším na dvadsiatky/teploty.-). Upršaný týždeň som využil na činnosti, ktoré som odkladal celé leto. Väčšinou vnútri, občas mimo, v garáži na dvore. Upratujem, svoje modelárstvo a ranné posedenie, pri káve, za počítačom je výsledkom tohoto príspevku.

 

P.S. Prikladám sceen víkendového počasia...BL bude akési skromné, v nedeľu sa zas počasie pokazí/vraj len na chvíli...uvidíme..

 

 PEL MEL ku tohoročnému BL/október 2022

 6. október 2022, prázdne letisko v  Tomčanoch, letí Jakub, modelársky nezmar

Babie leto je už tu: Nastalo vo štvrtok, po ranných rodinných povinnostiach končím na letisku v Tomčanoch. Bezvetrie, slnečno, prijateľne teplo a polooblačno. Prišiel som po štvrtej už sa lietalo...polystyrénový granulát už brázdil ovzdušie.


Zľava, Juraj/nelietajúci,  personál  Jaro  a Gabo
 

 Zubaté slniečko  nás vytiahľo na pľac. Jaro s Gabom/staviteľom modelov nachystali svojich historikov na štvortakty....


 Štvortakty sa už neštartujú s rukou...elektrika z LiPolky, napája ja žhavenie. Pamätníci majú posekané prsty:-(  od vrtúl, žhavilo sa z Nikláčov...zlaté časy nodelárstva!

Juraj/nelietajíci letec...už niekoľko desiatok rokov ho stretávam na letisku. Oddaný bajker/labužník často sedáva na lavičke pred hangárom s ďalekohľadov ruke, veľmi rád si s ním na tej lavičke posedím. Tu som vysvetľoval , ako mi ten L/Glider lieta sám/stabilizácia Spektrum...vravel,  že nerozumie/lietadlám...realita je iná. Občas nám pripomenie aj súvislosti, pre mnohých podradné/ s našim  bezpečným správaním sa na letisku. Je našim "dutým bukom", veľa nenahovorí...mnohí asi nevedia, je povolaním lekár na dôchodku, uznávaný odborník/súdny znalec

 


...ešte na záver dňa, fotografia do pamätníčka/trochu som ich zdirigoval...

Fanúšikovia polystyrénu vo všetkých podobách...

Inštruktor modelárstva Jakub/vpravo

 

Na letisko prichádza v poslednom čase niekoľko záujemcov o modelárske lietanie. Viac menej lietajú úspešne/občas ak treba dokúpia nový model...Ujal sa ich Jakub, ktorý má asi z nás najviac trpezlivosti a má prirodzený rešpekt u každého začínajúceho pilota...+ je vďačný objekt na fotografovanie. Lietali sme až do západu slniečka...pomaly a nízko, občas  pristávali do ruky.



Babie leto pokračuje...v pondelok 10.oktbra 2022, lietame ďalej, štartuje Jaro asistuje Gabo

Gabo a  letí  Jaro.


...v pozadí Veľký Fatranský Kriván je/len 10km ďaleko.


...jeden let dal aj Gabo, fúka južák 5 m/s

...hotovo, dolietané a ešte foto do modelárskeho pamätníčka: 10. októbra 2022, Babie leto.





Žiadne komentáre: