streda 19. októbra 2022

Babie leto #4/2022

 Bez fotografií a odkazov/zvedavý si nájde.

P.S.

Vo Francúzsku bude stále teplo
20.10.2022

Zatiaľ čo u nás sa počas zajtrajšieho dňa už ochladí, tak vo Francúzsku bude stále teplo. Teploty na juhozápade pôjdu aj nad +30 °C.

 

 Vyzerá to tak, že BL/2022 pomaličky končí...Pre nás labužníkov modelárstva  a prírody bolo SUPER. Už počúvam, že sa chystajú nové modely: Jaro má  už trup na historika/elektrorubber,  Igor má nakúpené na RC Kvapku, ja kreslím RC Columbu s GFK trupom, Jozef a Ivan sa vrátili z kúpeľov/vraj dobre, kde liečili svoje neduhy

My "dvojjediný" modelári/+ milovníci pohybu po prírode, Jarko a ja obchádzame svoje obľúbené zákutia v Turci. Obaja často na bicykloch, ja bez elekriky, Jarko už má nárok /je 80+. Moja posledná okružná jazda/klíďopíďo severom Turca, bola takým  jesenným  Slnečným  kúpeľom: Bicyklom podhorskými dedinkami. Cez. Bystričku s relaxačnou kaplnkou a výhľadom na Kriváne, Lipovec s Ontáriom, Kľačany so Slnečnou krčmičkou.-)

Čítam a počúvam, že Zväz modelárov slovenska má končiť/rozpustením. Uskutočnila sa delimitácia majetku, modelárske Kluby ZMOSu dostali finančné vyrovnanie z pozostalosti. Je to dosť vysoká finančná hodnota pre modelárske kluby/členovia pýtajte sa predsedov.

Väčšina športových zväzov po Korone prechádza na bežný režim.  Je načase sa stretnúť naživo, mnoho modelárov funguje "virtuálne". Je pravda, že sme sa  niektorí stretávali na súťažiach, na letiskách, ale  len zlomok evidovanej členskej základne. Informácie sa väčšinou šírili "ústnym podaním", v roku 2023 v modelárstve nastanú výrazné zmeny  Aj náš modelársky klub v Martine to čaká. Majetok klubu sa výrazne rozrástol, lietanie na letisku Tomčanoch podlieha prísnym pravidlám. Treba si naliať "čistú vodu"/vraj najstarší liek a to sa dá len  naživo. 

Žiadne komentáre: